”Het kabinet gaat ‘veel te ver’ om Britse complotdenker toegang tot Nederland te ontzeggen”

”Het kabinet gaat ‘veel te ver’ om de Britse complotdenker David Icke voor de duur van twee jaar de toegang tot Nederland te ontzeggen”, zegt Jan Brouwer. Brouwer is Hoogleraar Recht en Samenleving aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet die uitspraak in het Algemeen Dagblad. “Dit gaat geen enkele rechter onder deze feiten accepteren.”

Geen toegang

Afgelopen week werd duidelijk dat het Nederlandse kabinet de Britse complotdenker David Icke wil tegenhouden. Hij heeft geen toegang tot Nederland. “Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar voor het hele Schengengebied, dat bijna heel Europa beslaat”, zegt Icke zelfs. Hij zou eigenlijk gisteren aanwezig zijn geweest bij een demonstratie van Samen voor Nederland.

Goed besluit of niet?

Is het een goed besluit van het kabinet om de complotdenker de toegang te ontzeggen? Of gaat het kabinet veel te ver, zoals Hoogleraar Jan Brouwer zegt. Geef je mening en laat een reactie achter onderaan dit artikel. Stem ook op de poll.

''Het kabinet gaat ‘veel te ver’ om Britse complotdenker toegang tot Nederland te ontzeggen''

6 Comments

  1. Vrijheid van meningsuiting noemen ze dat. Dacht het even niet. Dit is een complotdenker. Dat is echt wat anders. Mensen zijn tegenwoordig helemaal doorgedraaid. Sommigen gaan echt veel te ver in hun waanbeelden. Psychotisch zijn ze.

  2. Ach waar maken we ons druk om. Iemand die in zn eigen sprookjes geloofd moet je lekker late geloven in zn eigen sprookjes. Zijn er wel meer die vanalles roepen en in sprookjes geloven…… elke zondag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens