Europa kampt met extreme armoede

De koopkrachtcrisis sleurt heel Europa de rode cijfers in. Veel Europeanen verkeren inmiddels in armoede en kunnen de rekeningen niet meer betalen. Niet alleen in Nederland ontstaat daardoor veel armoede. Ook in andere Europese landen. Mensen zijn bang hun huis te verliezen en hebben geen geld voor de dokter. Grieken en Italianen verkeren zelfs ‘op het randje van de afgrond’, zo is te lezen in het Algemeen Dagblad.

Stelling over extreme armoede

Herken jij het beeld van extreme armoede? Zie jij ook steeds meer rode cijfers om je heen? Reageer op het nieuws en stem op de poll.

'De armoede in Europa zal in de komende maanden alsmaar toenemen'

Armoede in cijfers

“Door de torenhoge inflatie loopt de armoede in ons land weer op. Vooral de energieprijzen duwen veel mensen in de problemen. Maar hoe arm is Nederland nu precies? En hoe doen we het in vergelijking met andere landen?”, NU.nl dook in de cijfers.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens