‘Vage’ cryptohandel kostte Mahatma 80.000 euro

Voor velen is het een droom: veel geld hebben op de bank. In deze tijden zit dat meestal wel anders. Maar hoe mooi zou het toch zijn als je ook in deze tijd je droom kunt waarmaken? Dat dacht Mahatma Revier uit Enschede ook. Zij ging aan de slag met een cryptohandel. Cryptocurrencies, cryptomunten of crypto’s zijn een vorm van digitaal geld. De handel waar Mahatma mee aan de slag ging, bleek al gauw een ‘vage’ cryptohandel te zijn met verstrekkende gevolgen.

‘Al mijn reserves zijn weg’

“De Engels sprekende man aan de telefoon ging haar droom waarmaken. Als Mahatma Revier uit Enschede zou doen wat ‘Martin Reid’ zei, had ze in een mum van tijd 400.000 euro voor een huis in Spanje bij elkaar”, zo is te lezen in een premium artikel van het Algemeen Dagblad. Het verhaal van ‘Martin Reid’ geloofde Mahatma. Een grote fout. Ze raakte al haar reserves kwijt.

80.000 euro

“Door de zogenaamde Martin Reid verloor Mahatma in vier maanden tijd 80.000 euro. Over de geraffineerde stijl van crypto-oplichters zegt zij: „Ik ben teleurgesteld in hem en mezelf””.

Handel in crypto

“De aandacht voor crypto neemt al jaren toe. Het is continu in de media en steeds meer consumenten en ondernemers investeren in cryptocurrency“, zo schrijft Gabriëlla Modderman van allesovercrypto.nl. “Doordat een steeds grotere groep mensen enthousiast is verspreidt het nieuws zich als een lopend vuurtje, waardoor er een flinke groeispurt zichtbaar is in de handel van crypto”.

In de video bovenaan wordt duidelijk hoe zo’n cryptohandel precies werkt.

Veilig?

Is het veilig? Niet altijd zo blijkt dus. En misschien is het sowieso beter om maar niet met ‘het onbekende’ te gaan handelen. Het is nog een vrij nieuw fenomeen. Het is nog geen mainstream markt, maar de ontwikkelingen gaan gestaag door. “De kans dat het wel een mainstream markt wordt is zeer aanwezig”, aldus allesovercrypto.nl. “Het is goed om te weten dat eigen onderzoek prioriteit verdient. Blijf ontdekken en onderzoeken en laat je niet afremmen of afleiden wanneer er iets niet helemaal op z’n plek valt. Start met kleine investeringen en beheers je risico’s effectief”.

De Nederlandsche Bank (DNB) geeft aan dat mensen het zelf moeten bepalen. “Wij geven geen advies”, aldus de bank online.”Wel hebben we in de afgelopen jaren herhaaldelijk gewaarschuwd voor de risico’s rondom crypto’s. De koersen van crypto’s kunnen sterk omhoog en omlaag schieten, crypto’s zijn kwetsbaar voor crimineel misbruik en er is geen consumentenbescherming. Op dit moment is ons toezicht op crypto’s alleen gericht op het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering”.

Stelling over verbod op crypto’s

Als crypto’s zo kwetsbaar zijn voor crimineel misbruik, waarom wordt het dan niet verboden? Wordt het tijd voor een aanpassing in de wet? Wat vind jij? Laat je mening horen in een reactie onderaan dit artikel en stem op de poll.

De handel in crypto moet wettelijk verboden worden

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens