‘Angstcultuur bij DWDD, omroep greep niet fundamenteel in’

Structureel grensoverschrijdend gedrag en het creëren van een angstcultuur. Het zou de ‘normale’ werkwijze zijn geweest van presentator Matthijs van Nieuwkerk en enkele eindredacteuren bij De Wereld Draait Door. Zeventig oud-medewerkers van het populaire televisieprogramma, dat inmiddels ter ziele is gegaan, hebben een boekje open geslagen over deze werkwijze. BNNVARA, de omroep dat het programma uitzond, greep fundamenteel niet in. Dat blijkt uit onderzoek van De Volkskrant.

De Wereld Draait Door

”Vijftien jaar lang geniet een miljoenenpubliek van De Wereld Draait Door. Maar wat de kijker niet ziet, is dat achter de schermen een angstcultuur heerst. Tientallen medewerkers werden ziek. Omroep BNNVARA greep niet in. ‘Het was alsof de duivel in hem kroop.’”, zo bericht De Volkskrant op basis van hun onderzoek.

Grensoverschrijdend gedrag

Steeds vaker gaat het over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Is het goed dat dit wordt aangekaart? Of gaat iedereen z’n boekje te buiten? Reageer op de stelling en plaats een reactie onderaan dit artikel.

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer moet altijd worden aangekaart

1 Comment

  1. Dit komt mij heel bekend voor als journalist!! Maar dan bij een andere omroep (@omroepeo) . Het creëren van een angstcultuur en hiërarchie. Hebben deze medewerkers van BNNVARA het, net als ik, dan nooit aangekaart? Jawel! Maar er werd volstrekt niks mee gedaan. Bij mij werd er alleen maar gezegd: ‘dan moet je een dikke huid hebben’. In mijn geval: #lekkerchristelijk! Alsof je tegen iemand zegt die misbruikt is: ‘daar moet je maar tegen kunnen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens