Hans wil sterven in regen van politieko­gels: ‘De schade die hij heeft aangericht, verschrikkelijk’

In de wachtkamer van Iriszorg gebeurde iets wat niemand ooit wil meemaken. Een man komt binnen met een wapen en begint te schieten. Het blijkt een oud-cliënt te zijn: Hans. Hij wil afrekenen met wat hem is overkomen.

Sterven door politiekogels

“‘Duiken’ riep Hans dreigend in de wachtkamer van Iriszorg tegen een medewerker, toen hij de trekker van zijn vuurwapen overhaalde. De 60-jarige Groesbekenaar heeft volgens politie en justitie geprobeerd om drie medewerkers van de verslavingsinstantie van het leven te beroven”, zo is te lezen in een artikel van het Algemeen Dagblad (AD).

112

Mensen belden gelijk 112. De agenten die erop afkwamen, waren ook niet veilig. De man schoot op de agenten. “Daarnaast gooide hij een ijzeren staaf met explosieven naar deze agenten”, zo is te lezen.

Voorgeschiedenis

Dit soort gebeurtenissen ontstaan vaak uit een verhaal met een voorgeschiedenis. In de zorg is het ook niet altijd even goed geregeld. Soms draaien patiënten en cliënten door. Is het dan een logisch gevolg dat dit gebeurt? Is het te voorkomen? Of wordt het op deze manier alleen maar goed gepraat? Reageer op de stelling en schrijf een reactie onderaan dit bericht.

''Voorkomen van geweldsincidenten in de zorg begint bij het verbeteren van de zorg''

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens